Synchronizujte kontakty mezi Thunderbirdem a Gmailem

Pokud používáte e-mailového klienta Mozilla Thunderbird a Google Mail (Gmail), možná budete potřebovat způsob, jak udržet oba adresáře synchronizované, aby k nim bylo možné přistupovat z obou softwarových programů. Synchronizace adresářů s výchozími možnostmi bohužel není tak snadná.

Doplněk Thunderbird gContactSync se snaží usnadnit tím, že poskytuje nekomplikovaný způsob synchronizace kontaktních dat. Po instalaci doplňku musíte do Thunderbirdu zadat své přihlašovací údaje pro gmail a provést některé změny konfigurace, například interval synchronizace.



Některým z vás se možná nelíbí myšlenka použít přihlašovací údaje, ale v tomto případě je bohužel jedinou možností.

Thunderbird bohužel ukládá kontaktní informace ve formátu, který se liší od formátu ve formátu Gmail, což znamená, že musíte provést úpravy, abyste se v tomto ohledu vyhnuli problémům.

Ve výchozím nastavení je každý informační bit o adrese, jako je ulice a PSČ, seřazen do různých řádků v Thunderbirdu. To znamená, že uživatelé musí tyto informace v Gmailu změnit tak, aby odpovídaly rozvržení v Thunderbirdu.

synchronize gmail thunderbird

To je trochu problematické, zejména pokud bylo do Gmailu přidáno mnoho kontaktů s informacemi o adrese. proces je vysvětleno v tomto flash tutoriálu. Po dokončení lze kontakty Google importovat do Thunderbirdu a kontakty Thunderbirdu lze synchronizovat s programem Google Mail jejich přetažením do nového adresáře, který se v procesu vytvoří.



Pokud jde o možnosti, které rozšíření zpřístupňuje, je jich spousta.

  • Hlavní nastavení se týká především nastavení souvisejících se synchronizací, ale také protokolování a zobrazení souhrnu po ruční synchronizaci, kterou zde můžete deaktivovat.
  • Rozhraní určuje, které možnosti rozšíření jsou zobrazeny v Thunderbirdu a které nikoli. Ve výchozím nastavení se zobrazí vše.
  • Další definuje rozšířené vlastnosti synchronizace, například vlastní pole.
  • Advanced konečně nabízí možnosti zálohování a možnosti čištění starých preferencí nebo resetování všech synchronizovaných adresářů.