Soukromé galerie jsou přístupné na adrese Smugmug

Pokud byste použili hostitele obrázků, postavili některé své obrázky a nastavili je jako soukromé, očekávali byste, že budou stále přístupné každému? To je zjevně případ u Smugmug kde soukromé nastavení jednoduše znamená, že obrázky a galerie obrázků již nejsou přímo propojeny z domovské stránky, ale lze k nim přistupovat jednoduše zadáním adresy URL přímo do adresního řádku prohlížeče nebo správce stahování.

Skutečný problém nastává, protože soubory jsou pojmenovány postupně u Smugmug, což znamená, že kdokoli s trochou technických znalostí bude moci stáhnout všechny obrázky ze všech galerií nastavených na veřejné i soukromé. Jediné galerie, které nejsou přístupné, jsou samozřejmě chráněné heslem.



K adresám URL galerií se dostanete otevřením adresy URL začínající na http://www.smugmug.com/gallery/*, například http://www.smugmug.com/gallery/1000, http: // www. smugmug.com/gallery/1001 ve vašem prohlížeči. K obrázkům lze přistupovat přímo nahráním http://www.smugmug.com/photos/*-M.jpg do vašeho prohlížeče, kde * je číslo mezi 1 a x. Takže každý může přistupovat k obrázkům, jako je http://www.smugmug.com/photos/1000-M.jpg, http://www.smugmug.com/photos/10001-M.jpg atd.

Google Blogoscope kdo objevil tuto mezeru kontaktoval Smugmug a dostal odpověď, která nebyla tak uspokojivá. Podle generálního ředitele Don MacAskilla by to mělo být:

Nejprve považujeme zabezpečení a soukromí za dva oddělené, ale související problémy. Zabezpečení je jako zamykání vašich předních dveří (nikdo se nemůže dostat dovnitř bez klíče) a soukromí je jako zavírání okenních závěsů (nikdo se nemůže dívat zvnějšku, ale můžete lidem říci, kde žijete a mohou navštívit) bez klíče).

Ve službě SmugMug spadá funkce, o které mluvíte, soukromé galerie, pod deštník ochrany osobních údajů, nikoli zabezpečení. Účelně je navržen tak, abyste mohli o svých fotkách „sdělit ostatním“ (sdílet adresu URL v e-mailu, vložit nebo hypertextový odkaz na váš blog nebo fórum zpráv atd.), Aniž byste museli sdílet něco jako heslo. Příslušnou galerii nebo fotografie mohou najít pouze lidé, s nimiž jste tuto adresu URL sdíleli.