Jste si jistí, že to chcete smazat...?

Potvrzovací zprávy se pro počítače zdají být zcela jedinečné. Už jste někdy použili kávovar, který se vás ptal, jestli jste opravdu chtěli začít s kávou, iPod, pokud jste opravdu chtěli hrát hudbu?

Počítače se ptají na ty hloupé věci pořád. Pokud jste někdy hráli hru, všimli jste si, že každá hra, a opravdu myslím, že každá komerční hra, která hraje na celou obrazovku, se uživatele ptá, jestli ho chce po stisknutí tlačítka Exit opravdu opustit.



Totéž lze říci, pokud chcete odstranit soubor ve Windows. Označíte to, stisknete Odstranit a co se stane? Budete dotázáni, zda opravdu chcete tento soubor odstranit nebo jste udělali chybu. Nejen to, ale ve výchozím nastavení soubor přejde do koše, kde ho můžete obnovit, aby nedošlo k jeho úplné ztrátě, ai kdyby to tam nešlo, stále byste jej mohli obnovit pomocí nástrojů pro obnovu souborů.

Co tedy s těmito potvrzovacími zprávami a počítači? Nedávno jsem nainstaloval nový operační systém pro přítele a první věc, kterou jsem si všiml po zavedení do něj, byly ty obávané, že si opravdu přejete smazat vybrané soubory. Tuto zprávu lze deaktivovat. Předpokládám, že většina z vás to nyní dělá, ale pro ty, kteří zde nejsou, je cesta.

Klepněte pravým tlačítkem myši na Koš na ploše a v místní nabídce vyberte příkaz Vlastnosti. Vyhledejte tam „dialog pro potvrzení odstranění obrazovky“ a ujistěte se, že není zaškrtnuto.

To je také skvělý způsob výběru správné maximální velikosti koše. Myslím, že Windows si ve výchozím nastavení vyhrazuje 10% koše, může to být špatně, ale počet je určitě obrovský. Když se objeví popelnice, zobrazí se ve spodní části malá možnost, která říká „Zobrazit dialogové okno Potvrdit odstranění“.

delete confirmation

Pokud zrušíte zaškrtnutí, nebudete dotázáni, zda chcete odstranit vybrané soubory. Podle mého názoru je to skvělý spořič času a protože je možné obnovit soubory, nemělo by to být problém pro většinu uživatelů.